Jag erbjuder tidsbokade besök i egen lokaldel hos Glada Hundar i Oxelösund. Jag har även möjlighet att göra hembesök hos kund, det tillkommer då en kostnad på 25 kr/mil. Jag utgår från Nyköping.

Om du har en försäkring där du kan få ersättning för rehabilitering i samband med en skada så bör din veterinär skicka en remiss till K9 Fysioterapi. Underlaget behövs för att det ska vara ersättningsberättigat via din försäkring. 


Alla hundar kan skada sig i det vardagliga livet. Många hundägare märker en avlastning hos hunden eller förändring i hundens rörelsemönster, men ingen smärta. Det tar lång tid innan hunden visar att den har ont.
Ett primärt problem leder snabbt till ett sekundärt problem - hundens kropp ska fungera i sin helhet.
Därför är förebyggande friskvårdskontroller värt att investera i. Det är alltid bättre att förebygga med friskvård än att behöva rehabilitera en skada som man hade kunnat undvika eller funnit tidigare.


Friskvårdskontroll + behandling 
(ca. 60 min)

Vid en friskvårdskontroll får du din hunds rörelseapparat genomgången på djupet. Det innebär att jag kontrollerar rörelsemönster, leder, muskler, senor och ligament. Jag letar efter ojämnheter, spänningar, stelhet och smärta. Vi går tillsammans igenom hur din hund fungerar i vardag och träning. 

Jag använder mig mycket av objektiva metoder där jag mäter rörelseuttag, muskelomfång och temperatur på muskler vid eventuella fynd.

Efter besöket får du råd om vad du kan göra hemma för att förbättra din hunds fysiska förutsättningar. Exempelvis kan det vara enklare massage, stretching eller övningar kopplat till din hunds svagheter. 

Jag sätter inga diagnoser, vid allvarligare fynd rekommenderar jag istället kontakt med veterinär och kan skicka en remiss på det jag funnit hos din hund.

Kostnad: 650 kr 
Återbesök friskvårdskontroll + behandling inom 3 månader från första besöket: 500 kr


Massage (ca. 60 min)

En massagebehandling ska vara behaglig för hunden. Jag utgår helt från det hunden accepterar och gör inte mer än vad hunden tillåter just den dagen.

Massage är till för att öka blodcirkulationen till musklerna, släppa på eventuella spänningar och att ge avslappning. Det ökar i sin tur muskelaktiviteten, smärtlindrar och förbättrar rörelseuttaget för hunden då musklerna börjar fungera som de ska igen.

Jag har även möjlighet att använda mig av behandling med intraljud, Novafon. Kan även användas om din hund inte tillåter beröring på det sättet som massagen kräver.

Kostnad: 500 kr 
5-kort: 2000 kr
10-kort: 3850 kr

Kan även bokas utan att friskvårdskontroll har genomförts innan, då som friskvårdsmassage. Här ingår inte friskvårdskontroll.


Laserbehandling (ca. 45 min)

 Laser påskyndar kroppens egna läkningsförmåga, verkar smärtlindrande och har en antiinflammatorisk effekt på vävnad. Laser är kortfattat ljusterapi som med hjälp av rent enfärgat ljus (elektromagnetiska vågor) påverkar kroppens vävnader och funktioner till att minska smärta och främja läkning.

Effektivt till bland annat;
- Hudproblem/sår
- Frakturer (stimulerar benbildning)
- Nervskador
- Reumatiska sjukdomar
- Smärtlindring
- Ödem
- Muskelspänningar
- Muskelinflammationer (akut eller kronisk)
- Senskador
- Ligamentskador 

Kostnad för laserbehandling; 350 kr
5-kort: 1250 kr
10-kort: 2450 kr

Kan ej bokas utan att friskvårdskontroll har genomförts innan. Här ingår inte friskvårdskontroll och jag behöver ha haft tid att gå igenom din hund ordentligt innan jag genomför en laserbehandling.

Jag använder mig av medicinsk laser från Irradia. Modellen heter MID-Lite, som är en superpulsad 904 nm laser med 3 dioder. Trådlös och portabel.


Elektroterapi (ca. 60 min)

Många har bara hört talas om TENS, vilket är en ganska retande form av elektroterapi. Det finns förstås även andra strömmar, som många inte känner till. Dessa är smärtlindrande, antiinflammatoriska och muskelavslappnande - diadynamiska strömmar eller mellanfrekventa strömmar till exempel. De här strömmarna känns knappt för hunden och de flesta hundar lägger sig ner och tar behandlingen med ro.

Elektroterapin bygger på att vi kan skicka strömmar i olika hz-tal genom den del av kroppen som har någon skada eller är i obalans. Elen får muskler att slappna av så cirkulationen kan ökas och därmed främja läkning. Slaggprodukter forslas bort med den ökade cirkulationen och nytt blod kan tas till området för snabbare läkning. Vi kan minska svullnader och djupa vävnader nås av behandlingen, även områden som inte kan nås med bara laser- eller massagebehandling.

Kostnad för behandling med elektroterapi; 500 kr
5-kort: 2000 kr
10-kort: 3850 kr

Kan ej bokas utan att friskvårdskontroll har genomförts innan. Här ingår inte friskvårdskontroll och jag behöver ha haft tid att gå igenom din hund ordentligt innan jag genomför en behandling med elektroterapi.

Jag använder mig av en strömapparat från Medema - en ITO ES 5200. 


Djupvågsmassage/Thumperbehandling (ca. 30 min)

"Djupvågsmassage" med Thumper Verve som med hjälp av pulserande ljudvågor, i hertztal från 20-40 Hz, tränger igenom alla muskellager. Även de större, kraftigare musklerna blir genomarbetade och återhämtar sig. Med 20 Hz påverkar vi fascian i muskeln vilket är väldigt svårt att göra på något annat sätt. En mycket effektiv, bra och stark maskin.
Används delvis som komplement i mina ordinarie massagebehandlingar (ingår då i priset) för att komma in på djupet på mer krävande muskler, men även som hel behandling med enbart djupvågsmassage.

Kostnad: 250 kr
5-kort: 1000 kr
10-kort: 1850 kr

Kan ej bokas utan att friskvårdskontroll har genomförts innan. Här ingår inte friskvårdskontroll och jag behöver ha haft tid att gå igenom din hund ordentligt innan jag genomför behandlingen.


Balansbollsträning (ca. 45 min)

Privat enskild balansbollsträning där du och din hund antingen får prova på träningsformen (beroende på era tidigare erfarenheter) eller utveckla er. 

Med balansbollsträning bygger vi upp hunden på ett skonsamt sätt - vi tränar de skelettnära musklerna och bygger upp hunden på djupet. Träningen ger mindre skaderisk tack vare att hunden dels får bättre kroppskontroll men också bättre muskeluppbyggnad som räddar upp kroppen vid snedsteg eller hög aktivitet. 
Träningen är jobbig för hunden och är hunden inte van så blir den snabbt trött. Det är därför viktigt med successiv ökning av träningstiden samt att man är noga med återhämtning. 

Under träningen kommer jag med tips och råd kring hur du tränar med balansredskap, vad du kan lägga mest fokus på med just din hund för optimal och skonsam träning, samt ett upplägg för hur ni kan fortsätta utvecklas. 

Balansbollar och andra balansprodukter finns att låna vid träningstillfället. Jag behöver veta vilken storlek på hund du har vid bokning.

Kostnad: 300 kr
5-kort: 1250 kr
10-kort: 2450 kr

Kan även bokas utan att friskvårdskontroll har genomförts innan då jag anpassar allt efter de förutsättningar som du och din hund har. Här ingår inte friskvårdskontroll.


Jag är dessutom återförsäljare för K9 Design och kan beställa hem balansprodukter efter önskemål - hör av dig om du är intresserad så hjälper jag dig att hitta rätt produkt/produkter för er.

© K9 Fysioterapi 2021

Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis!