Om K9 Fysioterapi

K9 Fysioterapi grundades av mig, Emma Pihl, april 2021. Jag har valt att spinna vidare på mitt starka genuina intresse för hundar och friskvård. Som många andra så vill även jag förverkliga en dröm och ett stort mål om att arbeta med det jag verkligen brinner för. 

Min vision med mitt företagande är att kunna erbjuda personlig service för alla hundägare, med individuellt upplagda planer kopplat till hundens välmående och hälsa. Alla hundar är lika mycket värda i mina ögon. Gammal som ung, tävlingshund som sällskapshund.
Jag är genuin och medveten om att det är din ögonsten jag har i mina händer, och tillsammans hittar vi en lösning och behandlingsplan som passar dig och din hund. 

Mina utbildningar
- Certifierad Hundfysioterapeut (2021, ReDog)
- Diplomerad Hundmassör (2021, ReDog)
- Diplomerad Balansbollsinstruktör (2019, HDA)
- Zoohandlarcertifikat (2017)
- Djurvårdare på utökad nivå 2 (D9) (2017)

I samband med min utbildning till Hundfysioterapeut och Hundmassör har jag haft praktik på Rehab Djurhälsa i Nyköping samt en kortare vistelse på DogMotion i Tumba. 

Jag skulle beskriva mig själv som en riktig djurnörd. Hemma har jag fyra illrar och två hundar. Dessutom tillbringar jag mycket tid ute i stallet hos min islandshäst Vilja. 

Mina hundar är en Irish Softcoated Wheaten Terrier hane född september 2011 och en Kerry Blue Terrier tik född september 2019. 

Tillsammans med min äldre hund Charlie har jag provat på alla möjliga sporter och tävlat ganska aktivt i rallylydnad i några år. Hans glänsarställe har dock alltid varit spårskogen. Men numera är han en lycklig pensionär. 
Mitt unga lyckopiller Siri hänger gärna med på allt skoj vi försöker oss på. Vi ägnar oss mest åt lydnaden, brukset och även en del viltspår. Utställning är även planen. 

Jag är aktiv och tillbringar all min lediga tid tillsammans med mina hundar. Jag håller mig uppdaterad inom träning och sporter och gillar att vara påläst inom området hund - vilket såklart är ett enormt område. Många kurser och föreläsningar blir det för min del, vilket är fantastiskt spännande och kul. Man är aldrig fullärd! 

H-märket är en trygghet för dig som hundägare och intygar uppfyllda utbildningskriterier samt följande av föreningens stadgar och etiska ställningstagande. 

Sveriges Hundföretagare har inblick i företagets verksamhet och kunderna har rätt att anmäla missnöje. 

Det finns även särskilda krav för H-märkta företag som ska följas för att få fortsatt använda kvalitetsstämpeln.
Regelbunden fortbildning ska ske utöver att jag som medlem i SHF ska respektera och följa nedan listade punkter;
- Respektera hundens välfärd.
- Hålla mig uppdaterad på mitt område.
- Respektera min egen roll i förhållande till andra professionella. 
- Respektera hundens ägare.
- Representera SHF på ett positivt sätt. 
- Följa gällande lagar och bedriva mitt företag på ett professionellt sätt.